top of page

20. ULUSLARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI!

20. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1 Mayıs 2025te takipçileriyle yeniden buluşmaya hazırlanıyor.
Festivale FilmFreeWay üzerinden yapılacak başvurular için son tarih 15 Ocak 2025!

On dokuz yılı geride bırakan İşçi Filmleri Festivali, 20. Yaşında seyircileriyle yeniden buluşmak için hazırlıklarına devam ediyor. Birçok sendika ve sivil toplum kuruluşunun desteği ile tamamen gönüllü emeğiyle, yarışmasız ve sponsorsuz olarak düzenlenmektedir.

 

Festival bu yıl İstanbul ve Ankara'da aynı anda başlayarak 1-11 Mayıs 2025 tarihleri arasında seyircisiyle buluşacak ve 2025 yılı sonuna kadar Türkiye’nin diğer illerinde de seyircisiyle buluşmaya devam edecek.

 

İşçi, emek temalı filmler öncelikli olmak üzere, toplumsal cinsiyet, kent-çevre mücadelesi ve/veya insan hakları odaklı, kısa ve uzun metraj kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma türlerindeki yapımlara ulaşıp Türkiye’deki seyirci ile buluşturan İşçi Filmleri Festivali, bu yıl da programına eklediği filmleri Türkiye’nin birçok noktasına ücretsiz taşımayı hedefliyor!

 

Film başvurularını FilmFreeway üzerinden alacak olan festivale son başvuru tarihi ise 15 Ocak 2025!

ULUSLARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ
BAŞVURU VE KATILIM KOŞULLARI

1. İşçi, emek temalı filmler öncelikli olmak üzere, toplumsal cinsiyet, kent- çevre mücadelesi ve/veya insan hakları odaklı, kısa ve uzun metraj kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma türlerindeki yapımlar festivale başvurabilir.

2. Birden fazla film ile festivale başvurulabilir.

3. İlk gösterimini 2022 yılında ve sonrasında yapmış filmler başvurabilir.

4. Filmin tamamlanmış kopyası FilmFreeway’e yüklenmeli veya çalışır Vimeo linki başvuru sırasında FilmFreeway ‘de paylaşılmalıdır. Yalnızca fragman ile başvuran filmler değerlendirme dışında kalır. Festival komitesi konu ile ilgili bir hatırlatma yapmaz.

5. Türkiye yapımı filmlerin Türkçe (ve varsa İngilizce) altyazı dosyası, Türkçe isim ve sinopsis ile başvuru yapması gerekmektedir. Altyazı dosyaları, altyazı birimlerinin filmle uyumlu bir şekilde ekrana giriş ve ekrandan çıkış zamanlarını gösteren SRT dosyası formatında olmalıdır. Türkiye dışında yapılan filmlerin SRT dosyası formatındaki İngilizce altyazı dosyasını başvuru esnasında göndermesi gerekmektedir.

6. Festivale başvurarak, filminizin seçkide yer alması durumunda, Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'ne filminizin salonlarda gösterim hakkını vermiş olursunuz. İşbu gösterim hakkı sebebiyle tarafınıza herhangi bir ücret ödenmez.

7. Festivale başvuran ve seçkide yer almaya hak kazanan filmlerin eser sahipleri, 1 (bir) yıl boyunca Türkiye’nin farklı şehirlerinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin tüm gösterimlerinde eserlerinin gösterilmesini kabul eder.

8-Başvuru belgesinde belirtilecek tüm bilgilerin doğruluğu, başvuruyu yapan kişiyi bağlar. Bu bilgiler nedeniyle doğabilecek hukuksal sorumluluk başvuru sahibine aittir. Festivale gönderilen eser içerisindeki özgün olmayan metin, görüntü, müzik, vb. kullanımları sebebiyle üçüncü kişilerden doğacak her türlü telif hakkı ihlali iddiası başvuranın sorumluluğundadır.

9. Festivale başvuran filmlerin, yönetmen ve yapımcı adı belirtilerek ve ticari amaç gözetmeksizin Uluslararası İşçi Filmleri Festivali etkinliklerinde yer alması, işbu etkinliği tanıtıcı materyallerde kullanılması, gösterilmesi eser sahibi tarafından kabul edilmiş̧ sayılır. Buna ek olarak, festivalin tanıtımı amacıyla filmlerden küçük kesitler, görseller veya fragmanlar farklı mecralarda (televizyon, radyo, sosyal medya vb.) gösterilebilir.

10. Festivale kabul edilen filmler 1 Mart 2025’ten sonra geri çekilemez.

11. Seçilen filmlerin tüm tanıtım materyalleri 1 Mart 2025 tarihine kadar film@iff.org.tr adresine gönderilmelidir.

12. Festival seçkisine alınan filmler için gereken festival gösterim kopyaları, eser sahipleri tarafından film dijital olarak, HD H264 veya HD H265 formatında 1920x1080 çözünürlük ve en az 5000 bitrate ile hazırlanmalı ve festival komitesine ulaştırılmalıdır.

13. Sağlanan materyallerdeki eksik ya da hatalı bilgilerin sorumluluğu festivale ait değildir.

14. Festival yönetimi seçilen filmlerin gösterim programına karar veren tek yetkilidir.

15. Festivalin tanıtım materyallerinde (festival kitapçığı, program, basın bültenleri, sosyal medya yayınları vb.) yayınlanacak metinler festivalin inisiyatifindedir.

16. Festivale başvuru ve katılım koşulları, bu madde dahil olmak üzere on altı (16) maddeden oluşmaktadır.

bottom of page