top of page

İşçi Filmleri Festivali Etik Kurulu Kamuoyu Açıklaması



Değerli Kamuoyu,

 

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali olarak, festivalimizin İstanbul ve Ankara ayakları tamamlandıktan sonra, 2024 yılı Mayıs ayında Enerji-Sen'den tarafımıza bir gönüllümüz hakkında iletilen resmi bir şikayet üzerine etik kurul sürecini başlattığımızı ve Temmuz ayında tamamladığımızı bildirmek isteriz.


Etik kurulumuz, konunun doğrudan tarafı olan gönüllümüz, sendika başkanı ve tartışmaya başından itibaren tanık olan diğer festival gönüllümüz ile görüşmüş ve beyanlarını almıştır.  Bu beyanlar yazılı olarak taraflara onaylatılmıştır. Sürecin sonunda, beyanlar etik kurulumuzun beş asil üyesi tarafından incelenmiş ve festivalimizin etik değerlerine aykırı bulunan fiiller tespit edilmiştir.


Etik Kurul Yönergesi doğrultusunda yapılan inceleme sonucunda, bahsi geçen festival gönüllüsünün festivalimizin değerleriyle uyumsuz bir tutum sergilediği ve bu davranışın kınama gerektiren bir durum olduğu kanaatine varılmıştır. Bu karar 31. Temmuz 2024 tarihinde taraflara yazılı iletilmiş ve on beş (15) günlük itiraz süresinde bir itiraz alınmamıştır.

Festivalimiz, demokrasiyi, fikir ve ifade özgürlüğü ilkelerini tartışmasız bir biçimde benimsemekte ve bu ilkeleri koruma konusunda kararlılıkla hareket etmektedir. Festivalin bağımsızlığı ve özerkliği bizim için vazgeçilmezdir.

Bu sürecin sonunda, festivalimize ve tüm kamuoyuna saygıyla duyurur, festivale dair her türlü tutum ve davranışta etik kurallarımızın gözetilmesi gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz.


Saygılarımızla,

 

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Etik Kurulu

36 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page